Direct naar de mooiste kloosterarrangementen Kloosterarrangementen

Kloosternieuwtjes

Een echt trappistenbier wordt gebrouwen binnen de kloostermuren en onder verantwoordelijkheid van een monnik van de orde. Maar tegenwoordig zijn er ook grote brouwerijen die - al dan niet in samenwerking met een klooster - originele kloosterbieren brouwen en op de markt brengen. Hieronder een paar uit het grote assortiment.

Emeritus hoogleraar Koen Goudriaan (VU in Amsterdam) heeft recent een heel bijzondere landkaart uitgegeven, waarop alle Middeleeuwse kloosters van ons land zijn te vinden. Meer weten? Klik dan hier!


Een paar keer per jaar organiseert kloostergemeenschap Chemin Neuf een workshop Brouwen en Bidden. Je leert er eigen bier brouwen en ontdekken wat het kloosterleven is. Wel vooraf reserveren want vol is vol……Meer info ? Klik!


Gerardus Blond is een sprankelend bitter kloosterbier met een kruidige smaakaanzet. Specerijen en hop geven dit licht zoete bier zijn rijke, ronde smaakbeleving. Gebrouwen op basis van een recept van de paters van het Redemptoristenklooster in Wittem. Een deel van de omzet van Gerardus Blond is bestemd voor het behoud van dit prachtige klooster. Bezoek het eens en kom dan ook naar deze brouwerij voor een proeverij. Klik

Thuis genieten van verschillende kloosterbieren? Bestel dan bijvoorbeeld het Abdijbier Bierpakket. Kijk snel bij Het Bierlab en bestel uw favoriete drankjes. Klik

Terug